nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Felaktiga uppgifter från kritiska forskare

  • Annons 1

Flera forskare som menat att den globala uppvärmningen är för liten för att utgöra något hot har genomfört studier som bygger på felaktiga data, visar tre oberoende studier som publicerats i tidskriften Science. En av forskarna som varit kritisk till att medeltemperaturen höjts hade använt vädersatelliter för insamling av väderdata som passerat ekvatorn vid en senare tidpunkt på dygnet än man räknat med, vilket gav lägre medeltemperatur vid beräkningarna. I en annan hade man inte räknat på att mätdatan skyddades med effektiva värmeskydd. Detta innebär att det inte längre ska finnas någon data som motsäger att klimatet blivit varmare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.