nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Felaktiga uppgifter från kritiska forskare

  • Annons 1

Flera forskare som menat att den globala uppvärmningen är för liten för att utgöra något hot har genomfört studier som bygger på felaktiga data, visar tre oberoende studier som publicerats i tidskriften Science. En av forskarna som varit kritisk till att medeltemperaturen höjts hade använt vädersatelliter för insamling av väderdata som passerat ekvatorn vid en senare tidpunkt på dygnet än man räknat med, vilket gav lägre medeltemperatur vid beräkningarna. I en annan hade man inte räknat på att mätdatan skyddades med effektiva värmeskydd. Detta innebär att det inte längre ska finnas någon data som motsäger att klimatet blivit varmare.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4