nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Företaget meddelar att de ska driva på utvecklingen i både Sverige, Finland, Ryssland och Baltikum. FOTO: Pixabay

Fazer tar fram 10 mål för hållbar spannmålsodling

Livsmedelsföretaget Fazer har antagit tio principer som ska bidra till livskraftiga åkrar, bördig jord och minskad övergödning. Principerna ska påskynda omställningen till en mer hållbar spannmålsodling med tydliga mål för minskad övergödning.

  • Annons 1

Fazer har i nära samråd med bönder, politiker, spannmålsproducenter och intresseorganisationer, satt upp tio odlingsprinciper som ska stötta en hållbar odling. Principerna är kopplade till växtnäringsfrågan, kemikaliefrågan och biologisk mångfald och sju av dem syftar specifikt till att minska övergödningen från odlad mark.

Stötta odlarna

Fazer har sedan 2013 ett åtagande för Baltic Sea Action Group som från 2018 innebär utökade satsningar inom områdena cirkulär ekonomi, vattenanvändning, materbjudande och hållbar spannmålsodling.

– Spannmålsvisionen finns till för att stötta odlarna i deras arbete. Genom att slå fast generella riktlinjer hoppas vi öka andelen miljöförbättrande åtgärder i hela regionen, avslutar John Poulsen, vd Fazer Kvarn i Sverige.

Läs mer: Svenskt Outdoor-företag ska bli först i världen att hålla sig inom de planetära gränserna

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.