nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Fastighetsbolagens miljöarbete ökar

  • Annons 1

Hyresgästerna i landet höjer allt oftare sina röster och ställer miljökrav på fastighetsbolagen. Vanligast är att hyresgästerna vill kunna följa sin energiförbrukning. Det visar en undersökning som gjorts av konsultföretaget Grant Thornton och tidningen Fastighetsnytt.

I undersökningen svarar nästan 63 procent av fastighetsägarna att deras arbete med miljö och energi har ökat det senaste året och 23 procent att arbetet ökat väsentligt. Den vanligaste energibesparande åtgärden som fastighetsbolagen gör är att investera i snåla kyl- och värmepumpar, följt av att byta hela uppvärmningssystemet. Byte till energifönster är den åtgärd som ökat mest jämfört med fjolårets undersökning. Dessutom svarade fler än hälften att man planerar att förvärva eller bygga Green building-klassade byggnader.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.