nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Färre väljer flyget

Efter fem år av tillväxt är trenden bruten. Allt färre väljer flyget som transportmedel, enligt statistik från Trafikanalys.

  • Annons 1

Antalet minskade flygningar och passagerare tillsammans med en större andel bränsleeffektivare flygplan har bidragit till att luftfartens koldioxidutsläpp minskat med 14 procent jämfört med 2008.

2009 innebar 2,6 miljoner färre flygresor än året innan. Antalet passagerare i inrikestrafik minskade med 11,4 procent.

Så få har inte flugit inrikes sedan 1985. För första gången på flera år minskade även passagerarna i utrikestrafiken, minskningen var 8,6 procent.

Mängden gods som fraktades med flyg minskade med 24 procent mellan 2008 och 2009, till totalt 141 113 ton. Mängden post som fraktades med flyg minskade med 9 procent under samma period.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.