nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Färre väljer flyget

Efter fem år av tillväxt är trenden bruten. Allt färre väljer flyget som transportmedel, enligt statistik från Trafikanalys.

  • Annons 1

Antalet minskade flygningar och passagerare tillsammans med en större andel bränsleeffektivare flygplan har bidragit till att luftfartens koldioxidutsläpp minskat med 14 procent jämfört med 2008.

2009 innebar 2,6 miljoner färre flygresor än året innan. Antalet passagerare i inrikestrafik minskade med 11,4 procent.

Så få har inte flugit inrikes sedan 1985. För första gången på flera år minskade även passagerarna i utrikestrafiken, minskningen var 8,6 procent.

Mängden gods som fraktades med flyg minskade med 24 procent mellan 2008 och 2009, till totalt 141 113 ton. Mängden post som fraktades med flyg minskade med 9 procent under samma period.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.