nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Färre tomma körningar

Antalet lastbilstransporter utan last har nära halverats på ett år. Det visar statistik från Trafikanalys.

  • Annons 1

46 procent, så mycket minskade tomkörningarna under fjärde kvartalet år 2010 jämfört med samma period år 2009. Antalet tomlastkörningar räknat per kilometer minskade med 28 procent jämfört med året innan.

– Det ser lovande ut att andelen tomtransporter minskat för andra kvartalet i rad. Det är positivt om tillgängliga transporter på vägarna nu nyttjas mer effektivt. I årsrapporten som publiceras i maj ska vi titta närmare på vad minskningen kan bero på och vilka varugrupper det främst gäller säger Sara Berntsson, projektledare på Trafikanalys.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.