nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Färre tankar etanol

  • Annons 1

Försäljningen av etanol E85 sjönk med 24 % under november, jämfört med månaden innan, enligt en undersökning från Gröna Bilister. Resultaten baserar sig på en rundringning till ett hundratal mackar i hela Sverige.

– Det är en mindre minskning än vi fruktat. Många etanolbilister vill göra rätt för sig och betalar extra för att göra en miljöinsats, men nu är det är dags att få ordning på spelreglerna, kommenterar Jakob Lagercrantz, ordförande för Gröna Bilister.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.