nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Färre småföretag har ett miljöarbete

Bara vart fjärde svenskt småföretag arbetar med miljöfrågor i verksamheten. Det är betydligt färre än för tio år sedan. Största minskningen har skett inom industrin.

  • Annons 1

År 2002 arbetade 30 procent av svenska småföretag med miljöfrågor. Trots att företag, med mindre än 50 anställda, som sätter upp tydliga miljömål har högre tillväxtvilja och är mer innovativa än andra har andelen sjunkit till 25 procent, det visar en undersökning som Tillväxtverket har gjort.

Den största minskningen har skett inom industrisektorn och bland de som räknas som något större småföretag.

Även utvecklingen där företag riktar in sig på att sälja miljöanpassade tjänster har stagnerat.

Undersökningen visar att småföretagen arbetar med miljöfrågor på olika sätt. Vissa har endast någon typ av miljöpolicy medan andra arbetar aktivt med mål för den egna verksamheten.

ISO 14001 är det klart vanligaste verktyget.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.