nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Färre oroliga för miljön

När ekonomin är dålig brukar intresset för miljön minska. Så har det dock inte sett ut förrän nu efter årsskiftet. Istället ökar oron för jobben, det visar en ny undersökning.

  • Annons 1

Svenskt näringsliv mäter löpande svenska folkets syn på vilka de viktigaste politiska frågorna är. Under finanskrisens första del var andelen som svarade miljö påfallande hög. Fram till sommaren var det fler som uppfattade miljöfrågan än jobbfrågan som viktigast.

Enligt Svenskt näringsliv beror detta på att miljöfrågan fått genomslag i alla grupper då miljödebatten tagit en ny form.

Men i den senaste mätningen har detta vänt. Andelen som uppger miljö som viktigaste frågan har fallit från 18 till 10 procent, den lägsta nivån sedan hösten 2008. Istället är det oron för jobben som växer. 23 procent uppger att jobben är den viktigaste frågan, det är mer än en fördubbling sedan våren 2009.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.