nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Färre miljöchefer i ledningsgruppen

  • Annons 1

Allt färre miljöchefer sitter med i ledningsgruppen enligt en undersökning som föreningen näringslivets miljöchefer, NMC genomfört. Trots detta tycker miljöcheferna att de fått ett ökat stöd av vd och de upplever att deras arbete ger resultat. Många miljöchefer har också fått ansvar för att driva andra hållbarhetsfrågor inom organisationen. Jämfört med den senaste undersökningen för två år sedan är de mer nöjda med sin situation.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.