nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Rajendra Singh tilldelas Stockholm Water Prize 2015 och får en prissumma på 1,3 miljoner kronor. FOTO: Tarun Bharat Sangh

Får vattenpris för insatser på Indiens landsbygd

Rajendra Sing har under årtionden arbetat med att säkra vattenförsörjningen på landsbygden i Indien. Nu belönas han med Stockholm Water Prize.

  • Annons 1

Enligt juryn för Stockholm Water Prize går 2015 års utmärkelse till Rajendra Singh eftersom han har ägnat sitt liv åt att lösa lokala vattenproblem genom att samla upp och lagra regnvatten. Han har gjort det i samarbeta med invånarna själva och särskilt ökat kvinnornas delaktighet. ”Singh har kopplat ihop bybornas traditionella kunskaper med modern teknik och vetenskap” skriver juryn i sin motivering. Rajendra Singh själv kommenterar utmärkelsen så här:

– Detta är ett besked som inger mod, energi och inspiration. Med hjälp av den gamla indiska kunskapen om att ta vara på regnvatten, har vi hjälpt utblottade och nästan övergivna byar att komma på fötter igen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4