nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Famtidstro hos västsvenska cleantech-företag

  • Annons 1

De exporterande företagen inom miljöbranschen märker inte av lågkonjunkturen. Företagen nyanställer, omsättningen ökar och företagarna tror på framtiden. Det framkommer i en temperaturmätning av branschen som Ecoex låtit utföra bland cleantechföretag i Västsverige

– Siffrorna visar att det går betydligt bättre för företagen än vad vi anat, säger Maria Strömberg, projektledare för Ecoex på Business Region Göteborg.

Under de senaste tolv månaderna har 62 procent av de intervjuade företagen nyanställt personal. 42 procent tror att de även nyanställer under nästa år. 80 procent av de tillfrågade företagen har ökat sin omsättning, eller legat kvar på samma omsättning.

– Många länder vill komma ikapp vårt miljöarbete beroende på lagkrav och till exempel inträde i EU. Trots dåliga tider är miljöåtgärder de investeringar som prioriteras, kommenterar Maria Strömberg. Studien bygger på intervjuer med 73 företag.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.