nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Famtidstro hos västsvenska cleantech-företag

  • Annons 1

De exporterande företagen inom miljöbranschen märker inte av lågkonjunkturen. Företagen nyanställer, omsättningen ökar och företagarna tror på framtiden. Det framkommer i en temperaturmätning av branschen som Ecoex låtit utföra bland cleantechföretag i Västsverige

– Siffrorna visar att det går betydligt bättre för företagen än vad vi anat, säger Maria Strömberg, projektledare för Ecoex på Business Region Göteborg.

Under de senaste tolv månaderna har 62 procent av de intervjuade företagen nyanställt personal. 42 procent tror att de även nyanställer under nästa år. 80 procent av de tillfrågade företagen har ökat sin omsättning, eller legat kvar på samma omsättning.

– Många länder vill komma ikapp vårt miljöarbete beroende på lagkrav och till exempel inträde i EU. Trots dåliga tider är miljöåtgärder de investeringar som prioriteras, kommenterar Maria Strömberg. Studien bygger på intervjuer med 73 företag.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4