nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Få ut din smarta miljöteknikidé

Har du en teknik, ett koncept eller en verksamhetsprincip som kan minska miljö- och klimatpåverkan? Nu anordnas en tävling för oetablerade lösningar där priset är kommersiell draghjälp.

  • Annons 1

Bakom tävlingen står flera aktörer i Östersjöområdet, arrangörer är Sveriges kommuner och landsting, kommunförbundet i Finland och Nordiska ministerrådet.

Bakgrunden till initiativet är att många kommuner har utarbetat en klimatstrategi men att de saknar konkreta lösningar. Tävlingen ska sammanföra leverantörer av lösningar med nya kunder kring Östersjön, både kommuner och andra aktörer.

Vinnaren får, förutom publicitet och möjlighet att knyta kundkontakter, även experthjälp med marknadsföring.

Tävlingen riktar sig till företag men också organisationer och kommuner. Sista tävlingsdag är 30 september.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.