nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Få stöd för att kartlägga företagets energianvändning

Från och med mars kan företag söka ett nytt statligt stöd för att få bättre koll på sin energiförbrukning.

  • Annons 1

Energimyndigheten ansvarar för det nya stödet som från den 1 mars kan sökas av företag som vill göra en energikartläggning med syftet att uppnå en effektivare energianvändning. Medlen är avsatta för energiintensiva företag med en energiförbrukning på minst 500 MWh per år. Energikartläggningschecken, som stödet kallas, täcker hälften av kostnaderna och uppgår till maximalt 30 000 kronor.

Regeringens beslut gäller från 1 januari 2010. Dock finns ansökningsblanketter och annan information tillgänglig på Energimyndighetens hemsida från och med den 1 mars.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4