nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Få hjälp att bemöta klimatskeptikernas argument

Vet du att de har fel men får tunghäfta när du ska bemöta dem? Lugn. Nu finns en iphone-applikation som hjälper dig att besvara klimatskeptikerna.

  • Annons 1

Nu finns sajten Skeptical Science, som bemöter klimatskeptikernas argument, även som applikation. Den kan laddas ner till iphone eller ipod och användas för att ge tvivlarna svar på tal.

Bakom sajten och applikationen står den australiska solfysikern John Cook. Enligt Guardians miljöblogg innehåller applikationen en lång lista med argument, totalt ger den svar på 90 påståenden som är vanliga bland skeptiker. Några exempel är ”Det råder inte konsensus”, ”Modellerna är inte tillförlitliga” och ”Men det är ju kallt ute!”.

Applikationen ger även användaren information om vad vetenskapen står i frågan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.