nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Få hjälp att bemöta klimatskeptikernas argument

Vet du att de har fel men får tunghäfta när du ska bemöta dem? Lugn. Nu finns en iphone-applikation som hjälper dig att besvara klimatskeptikerna.

  • Annons 1

Nu finns sajten Skeptical Science, som bemöter klimatskeptikernas argument, även som applikation. Den kan laddas ner till iphone eller ipod och användas för att ge tvivlarna svar på tal.

Bakom sajten och applikationen står den australiska solfysikern John Cook. Enligt Guardians miljöblogg innehåller applikationen en lång lista med argument, totalt ger den svar på 90 påståenden som är vanliga bland skeptiker. Några exempel är ”Det råder inte konsensus”, ”Modellerna är inte tillförlitliga” och ”Men det är ju kallt ute!”.

Applikationen ger även användaren information om vad vetenskapen står i frågan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.