nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Få har policy om resfria möten

Tre av fyra företag saknar en resepolicy för att öka andelen resfria möten. Och hur ofta man ses virtuellt skiljer sig stort i landet, visar ny undersökning.

  • Annons 1

I Norrbottens län använder 41 procent av företagen virtuella möten. I Uppsala är motsvarande siffra 19 procent. I landet som helhet använder drygt en tredjedel av företagen telefon, webb och video för att mötas. För offentlig sektor är det betydligt ovanligare, där siffran hamnar på 16 procent. Dock har färre, cirka en av fyra, en policy som uppmanar till resfria möten. Undersökningen Smarta Företag är gjord av Telia Sonera och Cisco Systems bland 6 200 beslutsfattare och medarbetare på 5 000 företag, organisationer och offentlig sektor.

Vill du veta hur du ska lyckas med videomötena och vilket system som passar dig bäst? Håll koll på det kommande numret av Miljö & Utveckling där vi går igenom olika lösningar!

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4