nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Få förstår begreppet passivhus

  • Annons 1

Endast en av 75 kommunrepresentanter kunde förklara begreppet passivhus när Trä- och möbelindustriförbundets skickade ut sin kommunenkät. Detta trots att många kommuner idag jobbar mycket med miljöanpassat byggande.

Daniel Wennick, chef för Trähus inom TMF, menar att det är oroande att många tjänstemän tror att lågenergihus förbrukar mindre energi än passivhus.

– Om kommunerna börjar förorda vissa tekniker över andra får vi skev konkurrens på marknaden. Det finns inget som säger att ett lågenergihus förbrukar mindre energi.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.