nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Få företag väljer PFE

  • Annons 1

Endast 38 företag av 1 300 möjliga företag har hittills ansökt om att delta i PFE, programmet för energieffektivisering i energiintensiv industri. Sista ansökningsdag är 31 mars och de som deltar i programmet får ett minskat skattetryck om de börjar spara energi.

Av de 1 300 företagen som har möjlighet att delta hade Energimyndigheten räknat med att totalt 200 företag skulle ingå i programmet eftersom 1 000 av företagen inte får skattelättnader på mer än cirka 50 000 kronor om de deltar. Men deltagarna ser ut att bli mycket färre än 200. Enligt Energimyndigheten håller dock ytterligare ett 70-tal företag på med sin ansökning nu.

På grund av de låga deltagarsiffrorna har myndigheten nu öppnat för att företag kan delta parallellt och självständigt med flera av sina anläggningar. Enligt tidigare regler har man bara kunnat göra en ansökning per företag.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4