nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Få CSR-ansvariga har plats i ledningen

Att stora börsbolag ger sina CSR-ansvariga en plats i ledningsgruppen är ovanligt. Det visar Svenska Dagbladets granskning.

  • Annons 1

Svenska Dagbladet har undersökt hur många av Stockholmsbörsens 20 största företag som ger den CSR-ansvariga en plats i ledningsgruppen. Resultatet visar att endast sex av företagen ger den som övervakar och arbetar med hållbarhetsfrågorna i verksamheten den platsen.

Dessa företag är Handelsbanken, Swedbank, SKF, H&M, Volvo och Electrolux. På verkstadsföretaget Sandvik har man valt att ge alla verksamhetschefer ansvar för CSR-frågor och saknar därför en övergripande CSR-chef. På Atlas Copco menar man att man inte finns någon CSR-ansvarig i ledningen eftersom det då finns en risk för att hållbarhet blir en sidofråga.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.