nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Få biltillverkare klimatkompenserar

  • Annons 1

En ny rapport från Gröna Bilister visar att få bilföretag klimatkompenserar för sina nya bilars utsläpp. ”Att ta klimatansvar hela vägen” har undersökt företagen på sex områden: klimatkompensation, sparsam körning, sponsring, rätt tankning, egna fordon och egen verksamhet.

De tre bilmärken som tar störst samlat ansvar är Land Rover, Volvo och Kia. De är också de enda företag som klimatkompenserar för sina nytillverkade bilars utsläpp.

– En bils totala klimatpåverkan är mycket mer än bara det som syns i officiella utsläppsvärden eller bedöms i miljöbilsdefinitionen. Den som kompenserar sina klimatpåverkande utsläpp har tagit ett viktigt steg i grön riktning, och det är synd att bara tre bilmärken gör det, säger Jakob Lagercrantz, ordförande för Gröna Bilister.

Dock tycker man att det tar emot att berömma Land Rover, eftersom de tillverkar onödigt bränsleslukande fordon, som bland annat bidrar till övergödning, försurning och trängsel i stadsmiljö.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.