nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Export av svensk miljöteknik ökar

  • Annons 1

Avfallshantering, och återvinning, samt bioenergi och luftrening är miljöteknikområden där exporten ökat med 22 till 29 procent. Det visar nya siffror från Sveriges miljöteknikråd Swentec.

Omsättningen för hela miljötekniksektorn har ökat med 13 procent mellan 2006 och 2007. Under samma period har också exporten ökat med 15 procent. Och det är framförallt områdena avfallshantering och återvinning som ökar både när det gäller omsättning och export. Omsättningen har ökat med 24 procent och exporten med 29 procent.

Men trots framgång på exportområdet motsvarar miljöteknik endast två procent av Sveriges samlade export av varor och tjänster. För att lyckas än mer pekar Swentecs verksamhetschef Berit Gullbransson på vikten av en stark och långsiktig hemmamarknad med drivande marknadsincitament och samverkan på olika nivåer.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.