nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Export av svensk miljöteknik ökar

  • Annons 1

Avfallshantering, och återvinning, samt bioenergi och luftrening är miljöteknikområden där exporten ökat med 22 till 29 procent. Det visar nya siffror från Sveriges miljöteknikråd Swentec.

Omsättningen för hela miljötekniksektorn har ökat med 13 procent mellan 2006 och 2007. Under samma period har också exporten ökat med 15 procent. Och det är framförallt områdena avfallshantering och återvinning som ökar både när det gäller omsättning och export. Omsättningen har ökat med 24 procent och exporten med 29 procent.

Men trots framgång på exportområdet motsvarar miljöteknik endast två procent av Sveriges samlade export av varor och tjänster. För att lyckas än mer pekar Swentecs verksamhetschef Berit Gullbransson på vikten av en stark och långsiktig hemmamarknad med drivande marknadsincitament och samverkan på olika nivåer.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.