nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Eva Schelin blir vd för KK-stiftelsen

KK-stiftelsen
På bilden: Eva Schelin, ny vd för KK-stiftelsen. FOTO: IQ Samhällsbyggnad

IQ Samhällsbyggnads vd Eva Schelin har utsetts till ny vd för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen.

  • Annons 1

Hon har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola och en teknologie licentiatexamen från Linköpings universitet. Tidigare har hon arbetat på bland annat Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova och Trafikverket.

Tillträder 2019

Eva tillträder sin nya tjänst under våren 2019 och ser fram emot att börja arbeta på stiftelsen:

– Jag brinner för att bygga ett gott samhälle och ser KK-stiftelsen som en fantastisk plattform för att stärka Sverige i de utmaningar vi står inför. Stiftelsen är en förebild i arbetet att bygga starka forsknings- och utbildningsmiljöer i samproduktion, som genererar stor nytta för akademin men också stärker näringslivets konkurrenskraft och samhället i stort, säger Eva Schelin.

Läs mer: Ny hållbarhetschef på fastighetsbolaget Lundbergs

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.