nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Eva Schelin blir vd för KK-stiftelsen

KK-stiftelsen
På bilden: Eva Schelin, ny vd för KK-stiftelsen. FOTO: IQ Samhällsbyggnad

IQ Samhällsbyggnads vd Eva Schelin har utsetts till ny vd för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, KK-stiftelsen.

  • Annons 1

Hon har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola och en teknologie licentiatexamen från Linköpings universitet. Tidigare har hon arbetat på bland annat Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova och Trafikverket.

Tillträder 2019

Eva tillträder sin nya tjänst under våren 2019 och ser fram emot att börja arbeta på stiftelsen:

– Jag brinner för att bygga ett gott samhälle och ser KK-stiftelsen som en fantastisk plattform för att stärka Sverige i de utmaningar vi står inför. Stiftelsen är en förebild i arbetet att bygga starka forsknings- och utbildningsmiljöer i samproduktion, som genererar stor nytta för akademin men också stärker näringslivets konkurrenskraft och samhället i stort, säger Eva Schelin.

Läs mer: Ny hållbarhetschef på fastighetsbolaget Lundbergs

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.