nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Europamiljarder till förnybar energi

Europaparlamentet och ministerrådet har nått en uppgörelse som frigör 1,4 miljarder kronor till energieffektiviseringsprogrammet
European Energy Recovery Programme.

  • Annons 1

Programmets syfte är att skapa instrument för att finansiera satsningar på energieffektivitet och förnybar energi.

– I dessa ekonomiska kristider är det oerhört betydelsefullt att Europa med gemensamma krafter arbetar för att göra det enklare och billigare att vara miljövän. Genom att lansera energieffektivitetsprojekt kommer nya jobb att skapas, ekonomin bli grönare och dessutom blir vi mindre beroende av oljeproducerande länder, säger Lena Ek (C), Europaparlamentariker.

Hon uppmanar nu svenska regioner och kommuner att söka pengar i den här typen av projekt. Projekt som kommer att kunna söka pengar är satsningar på offentliga och privata byggnader som använder sig av förnybar energi och /eller energieffektiviseringslösningar, lokal infrastruktur och rena transportlösningar i städerna.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.