nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Europa i Iso-topp

De europeiska länderna är bäst i klassen när det gäller certifiering av energiledningssystem och kommer på andra plats i certifiering av miljöledningssystem.

  • Annons 1

När Iso presenterar sin statistik för certifieringar 2012 står det klart att de europeiska länderna ligger bra till på miljöområdet. Av de Iso 50001-certifikat (standard för energiledningssystem) som har utfärdats står de europeiska länderna för 88,7 procent av det totala antalet.

När det gäller standarden för miljöledningssystem, Iso 14001, är andelen certifikat utfärdade i Europa nära 40 procent. Flest certifikat utfärdas i östra Asien, med Kina i topp. Här hittar du mer statistik.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.