nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU vill skärpa utsläppskrav på lätta lastbilar

  • Annons 1

Inom kort väntas EU-kommissionen lägga fram ett förslag om skärpta utsläppskrav för skåpbilar, minibussar och lätta lastbilar. Det förslag som diskuteras nu är att sätta en maxgräns för utsläpp på 175 gram koldioxid per kilometer från 2013. Enligt Gröna bilister ligger dagens genomsnitt på 200 gram per kilometer. Nyhetstjänsten Ends skriver att förslaget ska presenteras av kommissionen i september eller tidigt i oktober.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.