nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU vill öka satsningar på grön teknik

  • Annons 1

Ytterligare 500 miljarder kronor av både offentliga och privata medel behöver satsas i forskning kring energiteknik de närmaste tio åren. Enligt EU kommissionen är det vad som krävs för att få fram den nödvändiga tekniken för att motverka klimatförändringar samt säkra EUs eltillgång och konkurrenskraft. Detta skulle innebära en tredubbling av de årliga investeringarna inom EU, från 3 till 8 miljarder euro per år. Sex områden bedöms ha störst potential att utveckla ny teknik. Det är vind, solenergi, elnät, bioenergi, koldioxidlagring och hållbar kärnkraft.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.