nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU stöder svenska miljöprojekt

  • Annons 1

Utveckling av nästa generations solceller, teknologi för återvinning med mikrovågor och metod för att miljöanpassa stora företag. Det är några av de sju svenska miljöprojekt får ta emot EUs miljöstöd. Projekten har en sammanlagd budget på 372 miljoner kronor och EU bidrar med 175 miljoner.

– Jag är imponerad av omfattningen och den höga kvaliteten hos de här projekten. De kommer inte bara ha en stor inverkan på miljön, utan också visa vägen för andra, säger EUs miljökommissionär Stavros Dimas.

Miljöprojekten presenteras närmare på torsdag den 5 mars.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.