nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU ska jämföra transporter

  • Annons 1

Ett EU-projekt med syfte att enklare kunna rapportera, mäta och jämföra utsläpp från transporter är i startgroparna. Det är den europeiska standardiseringsorganisationen CEN som ska ta fram enhetliga riktlinjer för att beräkna energiförbrukning och utsläpp. Det ska effektivisera godstrafiken, samtidigt som det blir lättare för myndigheter att kontrollera att föreskrifterna om utsläpp av växthusgaser efterföljs. SIS, Swedish standard institute startar ett svenskt projekt för att kunna vara med och påverka.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.