nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU ska jämföra transporter

  • Annons 1

Ett EU-projekt med syfte att enklare kunna rapportera, mäta och jämföra utsläpp från transporter är i startgroparna. Det är den europeiska standardiseringsorganisationen CEN som ska ta fram enhetliga riktlinjer för att beräkna energiförbrukning och utsläpp. Det ska effektivisera godstrafiken, samtidigt som det blir lättare för myndigheter att kontrollera att föreskrifterna om utsläpp av växthusgaser efterföljs. SIS, Swedish standard institute startar ett svenskt projekt för att kunna vara med och påverka.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.