nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU siktar på grön BNP

Ekonomisk tillväxt kan inte vara det enda måttet på vad framsteg är. Nu ska EU ta fram ett nytt mått som inkluderar fler värden i BNP.

  • Annons 1

Även miljö, välmående och livskvalitet måste kunna mätas i siffror. Kommissionen har därför beslutat om fem åtgärder för att ta fram ett mått på välstånd som är mer komplett än BNP.

Bland annat planerar kommissionen att lägga fram ett förslag på ett miljöindex under nästa år, där indikatorerna handlar om exempelvis biologisk mångfald, koldioxidutsläpp och avfall. Dessutom ska en europeisk resultattavla över hållbar utveckling tas fram där länders framsteg på miljöområdet visas upp och kan fungera som sporre och inspiration för alla länder.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.