nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU samlas inför klimatförhandlingarna

I slutet av november drar klimatkonferensen i Durban igång. EU samlar sig nu inför förhandlingarna och målet är ett nytt klimatavtal.

  • Annons 1

Idag möts miljöutskottet för att diskutera hur EU ska förhålla sig under klimatförhandlingarna i Sydafrika. Miljöutskottet anser att EU borde kräva en minskning av koldioxidutsläppen med mer än 20 procent fram till år 2020. Utskottet vill också upprätta en klimatfond där ekonomiskt stöd avsätts för klimatförbättrande åtgärder i utvecklingsländerna. Frågan kommer att tas upp till omröstning inom EU-parlamentet i mitten av november.

En sak är dock säker, EU vill ta en ledarroll i förhandlingarna och få till en fortsättning på Kyotoavtalet som löper ut 2012.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Världen kan halvera utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser före 2030 med lösningar och teknik som finns i dag. Det är budskapet i en ny rapport av bland annat Future Earth, Johan Rockström, Stockholm Resilience Center, WWF och Ericsson som presenteras vid Global Climate Action Summit i Kalifornien.