nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU röstar för grönare, tystare och säkrare bilar

  • Annons 1

Europaparlamentet har röstat igenom nya krav på bildäck som både ska förbättra trafiksäkerheten och skydda miljön. Bland annat ska personbilar utrustas med lufttrycksmätare, eftersom bensinåtgång kan ställas i direkt relation till lufttrycket i bildäcket. Det ska också bli obligatoriskt med elektronisk stabilitetskontroll som hjälper föraren att kontrollera bilen. Alla lastbilar ska utrustas med ett avancerat nödbromssystem och ett varningssystem för avåkning. Den nya förordningen ska tillämpas successivt från den 1 november 2011.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4