nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU-regler för flourerade växthusgaser

  • Annons 1

EUs miljöministrar har beslutat att unionen ska ha gemensamma regler för att minska utsläppen av flourerade växthusgaser. Beslutet kommer att leda till väsentligt lägre utsläpp av ämnet i Europa, men innebär att det blir svårare för de enskilda länderna att ställa högre krav än de gemensamma, vilket fick Sverige att lägga ned sin röst när beslutet togs.

Ministrarna har också antagit ett direktiv om avfall från utvinningsindustrin som har syftet att minska miljöpåverkan bland annat från gruvindustrin.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer:

Låt oss satsa på en giftfri miljö

Sveriges kommuner och regioner behöver bättre förutsättningar för att jobba med miljökvalitsmålet Giftfri miljö. Nu har organisationerna Sveriges ekokommuner och Kommunala miljöchefer skickat en gemensam skrivelse till miljö- och energidepartementet för att lyfta frågan.

Hälften av alla företag brister i förebyggande arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljöverkets granskning av nära 1 700 arbetsplatser visar att över hälften av alla arbetsplatser brister i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Men inspektionerna visade även på positiva tendenser – bland annat inom detaljhandeln där många unga arbetar. 

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt index mäter luftkvaliteten i europas städer

Vill du veta hur ren luften är där du bor? Nu lanserar Europeiska miljöbyrån ett index som bygger på 2 000 mätstationer runt om i Europa.
– Luftutsläppen är en osynlig mördare, sade EU-kommissionär Karmenu Vella i samband med att indexet släpptes.