nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU-pengar till miljösamarbeten i industrin

  • Annons 1

Som en del av den europeiska återhämtningsplanen har EU beslutat att i en första omgång fördela cirka 2,7 miljarder kronor till forskning och utveckling inom miljöområdet. Modellen för samarbetet kallas offentlig-privata partnerskap och innebär att EU-kommissionen står för hälften av medlen, medan företagen står för andra halvan. Företag uppmanas i denna omgång lämna in anbud inom tre huvudområden: framtidens fabriker, energieffektiva byggnader och miljövänliga bilar. Ansökningstiden inleddes den 30 juli.

Totalt ska drygt 33 miljarder kronor utdelas via denna typ av partnerskap mellan 2010 och 2013.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.