nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU-pengar till miljösamarbeten i industrin

  • Annons 1

Som en del av den europeiska återhämtningsplanen har EU beslutat att i en första omgång fördela cirka 2,7 miljarder kronor till forskning och utveckling inom miljöområdet. Modellen för samarbetet kallas offentlig-privata partnerskap och innebär att EU-kommissionen står för hälften av medlen, medan företagen står för andra halvan. Företag uppmanas i denna omgång lämna in anbud inom tre huvudområden: framtidens fabriker, energieffektiva byggnader och miljövänliga bilar. Ansökningstiden inleddes den 30 juli.

Totalt ska drygt 33 miljarder kronor utdelas via denna typ av partnerskap mellan 2010 och 2013.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.