nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU-nationer når förnybart mål

EU kommer att nå målet på 20 procent förnybar energi till 2020. Det hävdar European Wind Energy Association, EWEA, som sett över alla staters nationella beräkningar.

  • Annons 1

Analysen från EWEA visar att 13 av medlemsstaterna tror att de kommer möta sina nationella mål, medan åtta tror att de kommer att överträffa sina mål. Sex stater tror dock inte att de kommer att nå upp till sina mål på egen hand, men två av dessa menar att det går att nå med nya nationella initiativ.

I topp ligger Spanien som tror på att nå 22,7 procent förnybar energi till 2020. Efter det kommer Tyskland. Estland, Grekland, Irland, Polen, Slovakien och Sverige tror också att de kommer att överträffa sina mål.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.