nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU-miljoner till vätgas- och bränslecellsteknik

  • Annons 1

Regionerna Halland, Skåne, Västra Götaland och Värmland kan genom ett nystartat europeiskt partnerskap få ta del av många EU-miljoner för att driva utveckling av vätgas- och bränslecellsteknik framåt. Det är industriledda Public Private Partnership, JTI, som under en femårsperiod kommer att få 4428 miljoner kronor för att stimulera utvecklingen av demonstrationsprojekt och forskning inom vätgas- och bränsleceller. Näringslivet kommer under samma period att skjuta till lika mycket pengar. Samarbetet kommer bland annat att påverka var biltillverkare som GM, Daimler och Honda väljer att demonstrera sina bränslecellsbilar. Att svenska regioner gått med i partnerskapet ses som positivt för att föra utvecklingen av vätgasproduktion framåt.

– Men vi saknar fortfarande det stöd från regering och myndigheter som våra nordiska grannländer har, säger Sven Wolf, verksamhetsledare på Vätgas Sverige.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.