nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU måste samverka tillsyn av illegala avfallstransporter

  • Annons 1

Under tre dagar har representanter från EUs medlemsstater och representanter från Afrika och Asien nått samsyn kring tillsynsfrågor för att begränsa illegala avfallstransporter.

Tillsynsprojekt har redovisats och en viktig fråga som diskuterats är hur EUs länder kan samarbeta med afrikanska och asiatiska länder. Man kom fram till att EUs miljötillsynsnätverk undergrupp IMPEL-TFS har en viktig funktion både när det gäller tillsyn över export av avfall men också att förmedla kunskap om tillsyn och lagstiftning.

Dessutom kommer den internationella tullorganisationen WCO att genomföra ett stort tillsynsprojekt under våren. Tullmyndigheter i 63 länder ska samverka och fokus kommer att ligga på att hitta illegal export och import av farligt avfall.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.