nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU-länder straffas för överfiske

Frankrike, Portugal och Spanien får sina fiskekvoter kraftigt sänkta efter år av överfiske. EU står bakom beslutet.

  • Annons 1

I förra veckan gick EU-kommissionen ut med att flera länder ska få mindre fiskekvoter i år jämfört med 2011 på grund av att de tömt haven på mer fisk än de fått tillåtelse för. Enligt nyhetssajten Euractiv är det Frankrike, Portugal och Spanien som får de kraftigaste säkningarna. Dessa länder har under de senaste tre åren fiskat för mycket av samma arter i samma områden. Det handlar om minskningar på 50 procent.

– Jag avser att använda minskningarna för att hjälpa till att nå det huvudsakliga målet för EU:s fiskepolicy: långsiktigt hållbarhet inom den europeiska fiskebranschen, säger fiskekommissionären Maria Damanaki i ett uttalande.

Inga ytterligare beslut inom EU behövs för att minskningarna i fiskekvoter ska genomföras.Enligt EU-regler har kommissionen ansvar för att minska kvoterna om länder överfiskar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4