nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU-länder samlar batterier

  • Annons 1

Efter beslut av EUs miljöministrar måste nu alla EU-länder skapa insamlingssystem för batterier. Målet är att 25 procent av batterierna ska samlas in efter fyra år och efter åtta år ska andelen ha ökat till 45 procent. Dessutom införs ett förbud för kadmiumbatterier, undantagna är verktyg som borrmaskiner och handsågar som drivs av sådana batterier.

Sverige har en högre insamlingsnivå för batterier, idag samlas cirka 65 procent in, och man kommer behålla samma höga ambitionsnivå.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.