nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU får ny expert i ekoproduktion

Paula Quintana Fernandez har som första svenska representant valts in i EU:s expertgrupp för ekologisk produktion, Egtop.


  • Annons 1

Paula Quintana Fernandez uppdrag är att som en oberoende expert stödja EU-kommissionen när nya ekoregler utvecklas.

– Jag ska handla utifrån de mål och principer för ekologisk produktion som finns i EU-förordningen. Samtidigt hoppas jag kunna bidra med ett svenskt perspektiv till kommissionen och att även förmedla till den svenska ekosektorn hur kommissionen jobbar och vilken utveckling som pågår på EU-nivå, säger Paula Quintana Fernandez.

Paula Quintana Fernandez är invald som ständig medlem i Egtop till och med den 15 juli 2021. Hon fortsätter samtidigt att jobba som regelutvecklare inom djurhållning och slakt på Krav.

 

 

 

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.