nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU-dom hotar klimatmålen

  • Annons 1

Enligt EUs domstol i Luxemburg har EU överskridit sina befogenheter när man försökt påtvinga medlemsländer hårdare krav på utsläppsminskningar än de själva vill. Bakgrunden är en tvist med bland annat Polen, där EU tidigare underkänt landets egna beräkningar av utsläpp och istället försökt påtvinga landet hårdare krav på utsläppsminskningar. EU-domstolens beslut kan nu få till följd att både nya EU-länder i Öst- och Centraleuropa samt gamla länder som är missnöjda med kvoterna, exempelvis Italien, vill få generösare tilldelning, vilket i förlängningen riskerar hela systemet för handel med utsläppsrätter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.