nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU-dom hotar klimatmålen

  • Annons 1

Enligt EUs domstol i Luxemburg har EU överskridit sina befogenheter när man försökt påtvinga medlemsländer hårdare krav på utsläppsminskningar än de själva vill. Bakgrunden är en tvist med bland annat Polen, där EU tidigare underkänt landets egna beräkningar av utsläpp och istället försökt påtvinga landet hårdare krav på utsläppsminskningar. EU-domstolens beslut kan nu få till följd att både nya EU-länder i Öst- och Centraleuropa samt gamla länder som är missnöjda med kvoterna, exempelvis Italien, vill få generösare tilldelning, vilket i förlängningen riskerar hela systemet för handel med utsläppsrätter.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.