nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU-direktiv svårt att tillämpa på fasta biobränslen

  • Annons 1

EU-direktivet RED, Renewable Energy Directive, som gäller främjande av användningen av energi från förnybara energikällor är svårt att tillämpa på fasta biobränslen. Det visar en ny studie som IVL Svenska miljöinstitutet har gjort på uppdrag av Energimyndigheten.

I direktivet är fasta biobränslen inte inkluderade, men EU-kommissionen har annonserat att hållbarhetskriterier kan komma att fastställas även för dessa. IVL har därför undersökt hur direktivets regler skulle kunna tillämpas på dessa och det visar sig att ett flertal paragrafer i direktivet är svåra att tolka och måste omformuleras för att kunna tillämpas på fasta biobränslen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4