nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU-direktiv svårt att tillämpa på fasta biobränslen

  • Annons 1

EU-direktivet RED, Renewable Energy Directive, som gäller främjande av användningen av energi från förnybara energikällor är svårt att tillämpa på fasta biobränslen. Det visar en ny studie som IVL Svenska miljöinstitutet har gjort på uppdrag av Energimyndigheten.

I direktivet är fasta biobränslen inte inkluderade, men EU-kommissionen har annonserat att hållbarhetskriterier kan komma att fastställas även för dessa. IVL har därför undersökt hur direktivets regler skulle kunna tillämpas på dessa och det visar sig att ett flertal paragrafer i direktivet är svåra att tolka och måste omformuleras för att kunna tillämpas på fasta biobränslen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.