nr-logo

Tidningen för miljöproffs

EU börjar rusta inför slaget i Rio

Efter en rad mer eller mindre misslyckade klimatmöten i COP-regi är det i juni dags för FN:s konferens Rio+20 där hållbar tillväxt står överst på agendan. Och EU kommer att göra allt för en global överenskommelse.

  • Annons 1

EU:s miljökommissonär Janez Potočnik sade igår att EU kommer att kämpa för konkreta resultat i Rio de Janeiro, skriver Euractiv. Han uppmanar nu andra länder att sträva efter bindande milstolpar istället för generella mål.

– Vi försöker arbeta hårt för att säkerställa att vi kommer att uppnå konkreta resultat och jag kan med säkerhet säga att det inte kommer att passera en dag de kommande månaderna utan att vi diskuterar utfallet i Rio med våra internationella partners, sade Janez Potočnik, enligt Euractiv.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.