nr-logo

Hållbarhet i praktiken

EU börjar rusta inför slaget i Rio

Efter en rad mer eller mindre misslyckade klimatmöten i COP-regi är det i juni dags för FN:s konferens Rio+20 där hållbar tillväxt står överst på agendan. Och EU kommer att göra allt för en global överenskommelse.

  • Annons 1

EU:s miljökommissonär Janez Potočnik sade igår att EU kommer att kämpa för konkreta resultat i Rio de Janeiro, skriver Euractiv. Han uppmanar nu andra länder att sträva efter bindande milstolpar istället för generella mål.

– Vi försöker arbeta hårt för att säkerställa att vi kommer att uppnå konkreta resultat och jag kan med säkerhet säga att det inte kommer att passera en dag de kommande månaderna utan att vi diskuterar utfallet i Rio med våra internationella partners, sade Janez Potočnik, enligt Euractiv.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.