nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ett utsläppsfritt Sverige 2050

Är ett Sverige utan nettoutsläpp av växthusgaser år 2050 en utopi? Det tror inte regeringen som i sommar gett Naturvårdsverket i uppdrag att ta fram en färdplan mot målet.

  • Annons 1

Flera myndigheter ska involveras i uppdraget som innebär att Naturvårdsverket ska redovisa hur utsläppen ska minska över tid inom olika sektorer fram till 2050. De ska även analysera behov av långsiktiga förändringar inom olika samhällsfaktorer och föreslå förändringar och nya styrmedel som kan hjälpa på vägen. Dessutom ska de titta på hur internationella marknader för utsläppshandel kan nyttjas. Den 31 januari 2012 ska myndigheten lämna sin delrapport och den 1 december samma år lämnas slutrapport.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.