nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ett utsläppsfritt Sverige 2050

Är ett Sverige utan nettoutsläpp av växthusgaser år 2050 en utopi? Det tror inte regeringen som i sommar gett Naturvårdsverket i uppdrag att ta fram en färdplan mot målet.

  • Annons 1

Flera myndigheter ska involveras i uppdraget som innebär att Naturvårdsverket ska redovisa hur utsläppen ska minska över tid inom olika sektorer fram till 2050. De ska även analysera behov av långsiktiga förändringar inom olika samhällsfaktorer och föreslå förändringar och nya styrmedel som kan hjälpa på vägen. Dessutom ska de titta på hur internationella marknader för utsläppshandel kan nyttjas. Den 31 januari 2012 ska myndigheten lämna sin delrapport och den 1 december samma år lämnas slutrapport.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.