nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ett mer miljöanpassat Mongoliet

Mer miljöanpassade och energieffetiva byggprocesser. Det ska det IVL Svenska MIljöinstitutets nystartade projekt i Mongoliet leda till.

  • Annons 1

– Mongoliet upplever för närvarande en byggboom och det finns stora behov av att förbättra dagens praxis, både för att skydda miljön och människors hälsa, säger Åke Iverfeldt, vice vd på IVL.

Projektet är den del av EU:s Switch-Asia-program och ska mobilisera både näringslivet och offentliga myndigheter i Mongoliet. En viktig del i arbetet blir att visa att det finns ekonomiska fördelar av att använda mer miljöanpassade material och tekniker.

Detta ska IVL tillsammans med projektpartnerna Caritas Czech Republik och den mongoliska handelskammaren att bistå byggindustrin med. De kommer också att ta fram ett utbildningsmaterial och hjälpa till att skapa en plattform för utbildning av olika intressentgrupper inom byggsektorn och bland de berörda myndigheterna.

Projektet beräknas hålla på till 2015.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.