nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ett mer miljöanpassat Mongoliet

Mer miljöanpassade och energieffetiva byggprocesser. Det ska det IVL Svenska MIljöinstitutets nystartade projekt i Mongoliet leda till.

  • Annons 1

– Mongoliet upplever för närvarande en byggboom och det finns stora behov av att förbättra dagens praxis, både för att skydda miljön och människors hälsa, säger Åke Iverfeldt, vice vd på IVL.

Projektet är den del av EU:s Switch-Asia-program och ska mobilisera både näringslivet och offentliga myndigheter i Mongoliet. En viktig del i arbetet blir att visa att det finns ekonomiska fördelar av att använda mer miljöanpassade material och tekniker.

Detta ska IVL tillsammans med projektpartnerna Caritas Czech Republik och den mongoliska handelskammaren att bistå byggindustrin med. De kommer också att ta fram ett utbildningsmaterial och hjälpa till att skapa en plattform för utbildning av olika intressentgrupper inom byggsektorn och bland de berörda myndigheterna.

Projektet beräknas hålla på till 2015.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.