nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Etanolförsäljningen minskade i juli

  • Annons 1

Statoils försäljning av E85 minskade med 13 procent jämfört med föregående månad. Jämfört med juli förra året var minskningen hela 20 procent. Förklaringen är ett lägre bensinpris.

– När bensinpriset sjunker är det inte lika lönsamt att köra på E85 och även miljöbilisten är prismedveten, säger Niclas Lundberg, drivmedelsansvarig på Svenska Statoil.

För att minska trafikens klimatpåverkan vill Statoil öka låginblandningen av etanol i bensin från dagens 5 till 10 procent.

– EU har gett klartecken och nu måste den svenska regeringen agera för att möjliggöra denna låginblandning så snart som möjligt, säger Helena Fornstedt, informationsdirektör på Svenska Statoil.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4