nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Envac bygger avfallsystem i Tianjin Eco City

  • Annons 1

Envac, som är specialiserad på automatiserad avfallshantering, har nu fått en order för Tianjin Eco City i Kina. Uppdraget är att bygga ett underjordisk avfallshanteringssystem som kan hantera två avfallsfraktioner. Den första fasen täcker ett område på 7,8 kvadratkilometer och beräknas vara färdigställt om tre till fyra år. Även om Envac ännu bara fått en beställning på de första tre avfallsterminalerna på cirka 35 miljoner kronor, räknar man med att få installera utrustning till ett värde av minst 10 gånger den initiala beställningen när projektet är färdigbyggt.

Tianjin Eco City är ett strategiskt viktigt samarbetsprojekt mellan Kinas och Singapores regeringar för att förbättra boendemiljön och för att bygga upp en eko-kultur i regionen. Ekostaden är lokaliserad i Tianjin Binhais nya område, beläget utanför miljonstaden Tianjin, 15 mil sydost om huvudstaden Peking. Hela området täcker en yta av 31,23 kvadratkilometer och man planerar för 350 000 boende. Man har ställt höga hållbarhetskrav för bland annat vatten, energi och avfall. Mycket av miljömålsättningen har inspirerats av Hammarby Sjöstad i Stockholm.

– Vi har inte bara planer på att bygga en ekostad, vår ambition är att etablera en ekostad som kan stå som modell för andra ekostäder, säger Cui Guangzhi, vice direktör för Tianjin Eco City.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4