nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Enklare regler för alla vindkraftverk efterlyses

  • Annons 1

LRF och E.ON tycker inte att Miljöprocessutredningens förslag på regelförenklingar för att få fart på vindkraften är tillräckliga. Förslaget att ta bort dubbelprövningen enligt både miljöbalken och plan- och bygglaget gäller enbart större vindkraftparker. För de mindre projekten kvarstår prövningskrånglet.

– Med de förslag som nu ligger kommer de svenska vindkraftsmålen inte att nås, säger Helena Jonsson, ledamot i LRFs förbundsstyrelse och Anders Olsson, ansvarig för nät, gas och värme inom E.ON.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.