nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Energitips till hotell och restauranger

Hotell och restauranger kan minska sin elräkning med 20 procent. Det visar Energimyndighetens inventeringar.

  • Annons 1

Belysningen är den största energiboven inom sektorn. Tillsammans med fläktar och köksutrustning står det för närmare 60 procent av den totala energianvändningen.

Genom att byta ut glödlampor, konventionella lysrör och ventilationsaggregat mot mer energieffektiva produkter kan hotell och restauranger spara 190 gigawattimmar el per år. Det är en minskning på 20 procent och motsvarar el till 7 600 eluppvärmda villor.

Inventeringarna är gjorda inom Energimyndighetens projekt Stil2 som undersöker energianvändningen i olika typer av lokaler.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.