nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energitips till hotell och restauranger

Hotell och restauranger kan minska sin elräkning med 20 procent. Det visar Energimyndighetens inventeringar.

  • Annons 1

Belysningen är den största energiboven inom sektorn. Tillsammans med fläktar och köksutrustning står det för närmare 60 procent av den totala energianvändningen.

Genom att byta ut glödlampor, konventionella lysrör och ventilationsaggregat mot mer energieffektiva produkter kan hotell och restauranger spara 190 gigawattimmar el per år. Det är en minskning på 20 procent och motsvarar el till 7 600 eluppvärmda villor.

Inventeringarna är gjorda inom Energimyndighetens projekt Stil2 som undersöker energianvändningen i olika typer av lokaler.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.