nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energitips till hotell och restauranger

Hotell och restauranger kan minska sin elräkning med 20 procent. Det visar Energimyndighetens inventeringar.

  • Annons 1

Belysningen är den största energiboven inom sektorn. Tillsammans med fläktar och köksutrustning står det för närmare 60 procent av den totala energianvändningen.

Genom att byta ut glödlampor, konventionella lysrör och ventilationsaggregat mot mer energieffektiva produkter kan hotell och restauranger spara 190 gigawattimmar el per år. Det är en minskning på 20 procent och motsvarar el till 7 600 eluppvärmda villor.

Inventeringarna är gjorda inom Energimyndighetens projekt Stil2 som undersöker energianvändningen i olika typer av lokaler.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.