nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Arvid Hagberg, ny energistrateg på HSB. FOTO: HSB Stockholm

Energistrateg ska hjälpa HSB nå sina klimatmål

Arvid Hagberg ska hjälpa HSB sänka energianvändningen i sina fastigheter innan 2030. Han kommer närmast från en tjänst som teknisk förvaltare på Vasakronan.

  • Annons 1

– Det känns inspirerande att få ombord Arvid, som med sin kompetens kan hjälpa oss att ta nästa steg i analysarbetet. Vi ska inte enbart sänka den löpande energianvändningen, utan också hitta nya lösningar i både ROT-projekt och nyproduktion, säger Karl-Johan Lindahl, chef för Hyresfastigheter på HSB Stockholm, i ett pressmeddelande.

Klimatmål till 2030

HSB vill nå målet om nära-nollutsläpp till år 2030. Därför anställer bolaget en energistrateg som ska hjälpa dem. I dag släpper fastighetsjätten ut 3 435 ton koldioxid i Stockholm.

– HSB Stockholm har ett relativt stort fastighetsbestånd som går att energioptimera ytterligare. Jag har ett tydligt uppdrag och ser fram emot att göra skillnad, säger Arvid Hagberg.

Arvid Hagberg tillträdde den nya tjänsten på HSB Stockholm i mitten av juni.

Läs mer: Envima får extern styrelseordförande

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.