nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Energisnål bioplast minskar utsläppen

  • Annons 1

En ny tillverkningsteknik av bioplasten Inego leder till minskad energiförbrukning och minskade utsläpp av växthusgaser, uppger webbsajten Plastnet. Bioplastföretaget NatureWorks står bakom produkten som baseras på mjölksyra. Den nya tekniken har tagits fram i samarbete med moderbolaget Cargill och ett nätverk av bioteknikföretag och universitet.

Bioplasten Inego kan redan i dagsläget extruderas, varmformas och formsprutas. Nästa generation ska även vara konkurrenskraftigt med återvunnen PET genom att använda 14 procent mindre energi vid tillverkning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4