nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Energisektorn hoppfull inför Köpenhamn

  • Annons 1

Energisektorn har drabbats hårt av finanskrisen men visar nu en positiv syn på framtiden. Framför allt är förväntningarna höga inför klimatkonferensen i Köpenhamn. Nära varannan chef inom sektorn tror att konferensen kommer öka intresset för investeringar inom förnyelsebar energi, samt att storleken på företagsaffärer inom sektorn kan komma att öka. Det visar KPMGs senaste undersökning av energisektorn.

Undersökningen visar också att nära 8 av 10 chefer inom industrin anser att projekt inom förnyelsebar energi fortfarande är hållbara, närmare 1 av 3 tror att värdet på affärer inom sektorn kommer att öka. Landbaserad vindkraft är det område som flest planerar att investera i under kommande 12 månader (27 procent). Därefter ligger solenergi (24 procent) och biobränslen (22 procent) högt upp på prioriteringslistan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.